Dende hai uns meses pasamos por certos problemas co suministro de sal, ocasión que se aproveitou para investigar máis opcións á hora de traer este tipo de produto, pois non hai un só. Encargámonos, tras contactar con diversos grupos de produtoras, de comparalos e escoller o que mellor se axusta aos estándares da cooperativa: o sal mariño proporcionado polo Grupo Salina San Vicente, que distribúe sal ecolóxico. Escolleuse esta porque outras produtoras ou son do extranacionais, ou producía sal de interior (menos sá e nutritivo que o mariño)
En 2011 recoñéceselle como ao sal español máis antiga e tradicional, con menor contido en cloruro sódico e maior en micro e oligoelementos naturais (Mg, K, I, Ca, etc…). Prodúcese exclusivamente nas salinas tradicionais con artes non industriais. Cultivada á maneira tradicional, sen tratamentos químicos, sen anti- apelmazantes, proporciona oligoelementos á dieta como magnesio, calcio ou potasio. Ao conter menos cloruro sódico que os sales non naturais, é menos salgada e máis saborosa. Este sal mariño, contribúe con enormes beneficios ambientais aos espazos naturais onde se produce. No vixente regulamento técnico sanitario ( RTS) publicado no Real Decreto 1634 do 14 de novembro e grazas á súa calidade, outórgaselle o apelido de “Virxe”.
Sal Mariño Virxe: É o sal procedente da evaporación natural da auga do mar, lavada só co mesmo auga que a produce. É obtida exclusivamente pola acción do sol e do vento, recollidas a man sen a adición de ningún ingrediente artificial. Son sales menos salgadas, máis saborosas e máis saudables que os sales de mina (incluída a do Himalaya) ou que as mariñas industriais. Son só comparables ao sal gris francés ou ao sal “tal-cal” portuguesa.
Porque si, hai moitas clases de sal! Fóra do sal mariño tradicional, producido en covas salinas e sen ningún tipo de procesamento, existe o sal Maldon e as escamas de sal, inda que a súa produción non é nada ecolóxica. Tamén está o sal gris de Francia ou o sal rosa das minas do Himalaia. Inda así, coma xa dixemos, o sal mariño recollido artesanalmente como fai o Grupo Salina San Vicente é menos salado, máis sabroso e máis saludable que os sales de industriais ou de mina.
A páxina da empresa pode consultarse en: https://ecosal.es/index.php
É probabel que no futuro se adquira só a granel para reducir custos e envasado.
Este comentario foi eliminado polo autor.